Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Намираме се в тежка президентска република

11 август 2021, 13:31 часа • 7424 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на брифинга на ГЕРБ, че в момента се намираме в ситуация на тежка президентска република, като на Путин. „Радев постигна хаос, направи парламента за смях. Той създаде партиите на протеста, когато излезе с юмрука напред“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че страната е потопена в хаос. Наблюдава се провал в икономиката, здравеопазването, енергетиката и много други важни сфери на обществения и икономическия живот.

Той отново подчерта, че ГЕРБ с нищо не е виновен на останалите партии, че те не могат да съставят правителство. Борисов ги призова към взаимно уважение.

Лидерът на ГЕРБ призова останалите политически лидери да се смирят в името на доброто. „С омраза и с обиди нищо не се получава“, добави той.

„Два месеца създавате илюзията, че ще направите правителство. Имате прекрасно мнозинство, решете всички въпроси по начина, който искате. Не виждам как ще накарате българите да излязат да гласуват при трети избори, особено на фона на очакваната вълна от коронавирус. Ще победим най-лошата избирателна активност, която имаме. Създайте илюзия у хората, че има нужда да отидем на трети избори“, каза Борисов.

По отношение на влошаващата се ситуация с коронавируса, Борисов заяви, че ГЕРБ са оставили държавата в най-блестящата ситуация, отколкото всички останали в Европа. Той обвини сегашната власт, че са провалили ваксинационната кампания.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес