Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Март - април ще имаме ваксини

02 ноември 2020, 17:17 часа • 5282 прочитания

"Аз съм убеден, че все пак март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред."

Това е заявил премиерът Борисов на работно онлайн съвещание с членовете на кабинета, съобщи правителственият пресцентър.

„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията", е разпоредил министър-председателят. На министъра на здравеопазването Борисов е възложил пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

Борисов е припомнил, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване, за да се намали натискът върху болниците.

„Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение и това, че не подадохме оставка е било само за тяхно добро. Да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза“, смята още премиерът.

Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“, се посочва още в съобщението.

По думите му „всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът“.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес