Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов и Карадайъ си говориха за конституционно мнозинство (ВИДЕО)

13 април 2023, 11:08 часа • 1740 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента. Срещата му беше част от поредицата срещи, които Борисов проведе с лидерите на парламентарно представените партии. 

"По правосъдната реформа, където трябва конституционно мнозинство е хубаво да имаме подкрепата на други партии. Те знаят, че нашите искрени желания са да направим правителство с втората партия и ще положим всички усилия да го направим", обясни срещите си с лидерите на партиите Бойко Борисов. Той заяви, че ГЕРБ ще подкрепи да има контрол на главния прокурор.

За правителство Борисов  заяви, че ще говори, когато всичко е договорено.  

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че за съдебната реформа е нужно конституционно мнозинство.  

"Всички говорят за съдебна реформа. Различните политически формации, разбират различни неща. Ние споделихме на срещата, че в това Народно събрание евроатлантическите формации на база ценности и принципи могат да сформират конституционно мнозинство, защото според нас съдебната реформа минава през промени в Конституцията, както пише в доклада на Венецианската комисия", заяви още лидерат на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Карадайъ посочи, че в парламента има нещо, което е по-различно от другите, а именно волята за разговори. "Надяваме се тези разговори да прераснат в конструктивен диалог - естествено за различни политически конфигурации в Народното събрание и за сформиране на мнозинство, което да излъчи редовен кабинет, за да се излезе от политическата криза", заяви Карадайъ. ОЩЕ: Карадайъ: Може да се постигне стабилност с диалог без пиар (ВИДЕО)

Той заяви, че първите две партии поне в този парламент могат да сформират мнозинство.

ДПС не приема за сериозен вариант ротационен председател. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес