Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов хвърли Габриел под автобуса: Кирил Петков каза защо са се провалили преговорите

20 март 2024, 08:20 часа • 10492 прочитания

Ти да си лидер на политическа партия, а хвърляш държавата в хаос. Бойко Борисов не само не се появи на тези преговори, той се скри, не си вдигаше телефона. Когато си политически лидер, ти не може да се криеш зад четири човека, които си изпратил да бъдат изпържени. Той хвърли под автобуса Мария Габриел. Репутацията й беше унищожена. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

"Борисов трябва да спре да се страхува и да седне на масата. Тук човек трябва да има гръбнак, да има отговорност", добави той.

ОЩЕ: Изненада: Мария Габриел върна изпълнен мандат на президента (СНИМКИ и ВИДЕО)

По думите на Петков това, което се е случило вчера, е било безпрецедентно. "Това беше политическа измама. Можеше и вие да се озовете в тази кабинет. Ти си събрал някакви хора и изненадаш партньорите си от телевизора. Защо се прави всичко това?", попита той.

Петков отново обясни, че това не е природата на Мария Габриел. И попита: "Защо тя позволи да я накарат да направи такова нещо?"

Според него се е бързало, защото не са се съгласили с две неща – реформата в службите, за която са искали ясна дата да бъде завършена, а второто нещо е било за текст за следствената тайна, предложен от Христо Иванов.

ОЩЕ: "Безпрецедентна подмяна": Министрите на ПП-ДБ се оттеглят от кабинета на Габриел (ВИДЕО)

Попитан какво ще правят когато мандатът дойде при нас, Петков обясни, че ще се съберат, няма да бързат, ще мислят. „Да се хвърли държавата в хаос е лесно“, каза той.

"Вчера ми беше мъчно за тях. Бяха накарани да говорят неща, които бяха абсолютно неверни. Ние показахме последната версия на договора, който бяхме готови да подпишем",  каза Петков.

По повод споразумението Петков обясни още, че през последната вечер на преговорите се е появила една от дамите от преговорния екип на ГЕРБ с документ, подписан от Мария Габриел. От ПП-ДБ са отворили документа погледнали са датата за реформата в службите и са видели, че я няма конкретиката: Как да управляват: Неподписаното засега споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ

"ГЕРБ ни помогнаха да осъзнаем колко сме силни заедно в нашата коалиция", каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес