Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро е да подкрепим мандата на ПП-ДБ (ВИДЕО)

22 май 2023, 18:43 часа • 3825 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като "трудно" решението за общо управление с "Продължаваме промяната - Демократична България", но смята, че това е единственият шанс "в България да се случи нещо добро".

Борисов даде пресконференция пред медиите, на която потвърди подкрепата на партията си за кабинет с втория мандат на ПП-ДБ. 

"И 5% да станем - ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим", заяви той. 

Лидерът на ГЕРБ не скри различията, които е имал с лидерите на новата коалиция, но каза, че има време "кога да се скараме пак", но сега било време за отговорност. 

"До вчера ние ги обиждахе. Те ни обиждаха, но сега трябва да сме отговорни. Има кога да се скараме пак, има кога да се мразим. Българите сме такива, обичаме да мразим. Обичаме и да обичаме, но другото е по-силно", допълни той. Още: Доц. Киселова: Идеята за ротационен премиер не противоречи на Конституцията

По думите му сега е по-важно да има редовен кабинет, дори и това да значи подкрепата за ГЕРБ да се срине до 5-6%. 

"Ако аз и Кирил загубим няма да е фатално. Ние може да не се разбираме, ние може да не се понасяме, но сега е шансът."

Мария Габриел допълни, че не трябва да се приема, че първият мандат "е просто върнат".

"Ние бяхме групата, която с разум и отговорност показахме, че интересът за България е над всяко его и желание за власт. С това отхвърлихме съмненията и поставихме основи за бъдещето. Това е резултатът - 116 гласа подкрепа, за която благодаря на ДПС и ИТН", добави тя. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес