Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов е убеден, че Коджейков е подал оставка заради натиск

28 февруари 2014, 10:42 часа • 27149 прочитания

Оттеглянето на Тодор Коджейков като началник на Националната служба за охрана (НСО) е заради натиск. Това категорично смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори пред журналисти след като днес парламентът успя да събере кворум.

На въпрос как си обяснява оставката Коджейков, Борисов отговори: „Обяснявам си го с натиска, който има върху службата. Това е може би последната служба и в Закона на МВР, която предложиха, искаха да изземат правомощията на президента, и натиска върху тях е бил в тази посока. Какво да каже, освен лични причини”, обясни Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

Коджейков беше един от личните охранители на бившия премиер преди да стане шеф на НСО.

Въпреки събрания днес кворум, според Борисов парламентът и сега е във ваканция. „Те и сега са във ваканция и сега ДПС и БСП не идват на работа, и „Атака” и аз само седя в парламента”, добави Борисов.

„Волен Сидеров държи ДПС на власт, затова ми пречи, ако напусне парламента, както днес и ГЕРБ не влиза, няма кворум, няма парламент, има предсрочни избори и Давутоглу не идва в България, защото няма при кой”, каза Борисов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес