Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Дано причината за пожара в "Пирогов" не е запалена цигара (ВИДЕО и СНИМКИ)

27 ноември 2019, 11:52 часа • 2008 прочитания

Министрите почетоха паметта на големия актьор Стефан Данаилов с едноминутно мълчание преди началото на заседанието на Кабинета.

Дано не се окаже, че причината за взрива в "Пирогов" е запалена цигара. Това каза след това премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание за пожара в болницата, при който загинаха двама души, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Министър-председателят благодари и на дежурния екип, МВР и пожарната. „Благодарност за това, че са живи обгазените хора“, допълни той.

Един от двамата починали мъже е бил с голяма кислородна недостатъчност и се е наложило да бъде лекуван с повече кислород. Другият човек е бил доведен вечерта в лечебното заведение, заяви здравният министър Кирил Ананиев, предаде репортер на БГНЕС.

Не само двамата мъже, които са починали са били под заплаха за живота им, а още 80 души и ако не е била адекватната реакция на персонала и службите, можеше да е още по-голяма бедата, добави Ананиев. Болницата работи нормално, не се връщат пациенти. Пирогов работи в нормален режим, добави Ананиев.

Actualno.com припомня, че на едно от предишните заседание на кабинета, премиерът Бойко Борисов разпореди на финансовия министър Владислав Горанов да предвиди в бюджет 2020 средства за цялостно саниране на сградата на "Пирогов", а вече има договор за 6,7 млн. евро - припомнете си в този материал с кого. Догодина лечебното заведение отбелязва своята 70-годишнина. Преди това Борисов посети новоремонтираното отделение за изгарания в болницата.

Правителството гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания, съболезнования за жертвите на земетресението. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Подготвили сме и пакети при необходимост, екипи за разчистване. Не бива да ги оставяме сами и затова гласуваме тези средства и имаме готовност с жива сила и техника", обясни министър-председателят.

В Албания е обявен ден на национален траур е обявен и извънредна ситуация след земетресението вчера сутринта, което отне живота на над 20 души. Жертвите са предимно в крайбрежния туристически град Дуръс и в Туман. Около 600 са пострадалите. Трусът с магнитуд 6,4 е най-мощният за последните десетилетия в страната. Спасителни екипи продължиха и през нощта издирването на оцелели под развалините.

Началото на заседанието на кабинета можете да видите в следващото видео.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес