Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: БСП могат да си направят правителство с ДБ, ПП и БВ без нас (ВИДЕО)

17 януари 2023, 17:09 часа • 2232 прочитания

Нас ни поставят в най-лесната позиция за третия мандат, защото ако по всяка друга тема можем да вземаме решения, то тук конгреса на партията ни е забранил коалиция с БСП.

Това обяви бившият премиер Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той коментира връчването на третия мандат на БСП от страна на президента Румен Радев.

"До този момент нямам покана за разговори, но те идват на това, което ние два месеца говорим. Вместо да казва, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, можеше да каже да се съберем в лидерски формат, за да видим с чий мандат може да се състави кабинет изобщо", допълни лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че когато са предложили кабинета Габровски, всеки си е държал на егото.

ОЩЕ: Митов не каза дали Борисов ще отиде на разговор с БСП, но такъв трябва да има

"Нашето правителство имаше 115 гласа, малко не стигнаха. Какво постигнаха "Промяната" и ДБ - декларация, за която гласуваха по-малко депутати от самите парламентарни групи", попита риторично Борисов и подчерта, че може да се разговаря, но позицията на ГЕРБ в случая била ясна. 

"В тази ситуация могат да си направят правителство БСП, ДБ, ПП и "Български възход" и то без нас", подчерта Борисов.

По време на брифинга той изчете дневния ред за работа на Народното събрание тази седмица, като наблегна на големия брой законопроекти, които ще бъдат разгледани по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес