Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борис Бонев: Незабавно да бъдат обявени конкурси за ръководства на общинските дружества

13 юни 2024, 16:10 часа • 2031 прочитания

"Нужна е коренна промяна на управлението на общинските дружества, откъдето се източват стотици милиони. Затова трябва незабавно да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководства, като процесът трябва да е прозрачен, честен и открит. Търим истински професионалисти, а не партийни калинки."

Това написа във Фейсбук общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев. Постът се появи непоследствено след обявената оставка на директора на столичната Топлофикация. 

Още: След скандал с обществени поръчки: Шефът на "Топлофикация - София" се оттегли

Според Бонев това отдавна е трябвало да стане, защото са предоставени документи, според които фирми са печелили обществени поръчки за Топлофикация, след което те са били превъзлагани на други фирми. Те пък били жената, с която директорът живее на семейни начала.

Още: Борис Бонев: Шефът на "Топлофикация" давал на жена си обществени поръчки за милиони

"Показахме обществени поръчки за строителство на улица и паркинг, директно възложени на фирми, свързвани с Орлин Алексиев в нарушение на закона, както и с липсващи сантиметри асфалт. Обявихме, че само от началото на годината са сключени десетки обществени поръчки за над 200 млн. лв. без санкция на общинския съвет и без контрол", посочи още Борис Бонев.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес