Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божков показа иззет от прокуратурата артефакт и обяви: Връщам се в България след 11 юли (ВИДЕО)

09 юли 2021, 15:50 часа • 11726 прочитания

Бизнесменът Васил Божков показа откупения артефакт, за който твърди, че е иззет от прокуратурата.

Артефактът е бронзова хидрия, датирана от IV век преди Христа, като бизнесменът се е сдобил с нея през 2008 година, става ясно от изложен на брифинга документ.

Божков разкри, че е завел дела срещу България заради отнетата му колекция. На въпрос на Actualno.com има ли какво друго да направи, за да опази артефактите си, освен заведените дела, той заяви, че не се сеща за такъв: "Културното наследство беше разграбено в нарушение на три закона. В държава, в която законите не се спазват, нищо не може да бъде защитено. Това се отнася и за гражданите. Утре някой идва, харесва ви къщата и ви я взема. Това трябва да се промени".

На другият ни въпрос дали очаква сегашните избори да са по-честни, Божков отговори утвърдително. "Макар че възможностите на ГЕРБ не са за подценяване. Те все още контролират много неща, имат огромни финансови ресурси и пак се опитват да направят изборите нечестни - сплашват хората, купуват гласове и т.н.", отчете той.

Попитан ще се върне ли в България, той обяви: "След 11 юли ме очаквайте".

Той каза и, че санкциите по закона "Магнитски" не му се отразяват по никакъв начин. "При мен беше блокирано и замразено всичко още от прокуратурата, от НАП, КПКОНПИ и кой ли още не."

Намиращият се в Дубай бизнесмен беше попитан дали знае какво се случва понастоящем в "Левски", дали като бивш кредитор би си искал обратно парите, вложени в клуба и какво мисли за аферата с Джоузеф Диксън.

"Значи, първо, парите от Левски няма да ги искам никога, това го заявявам за стотен път", оповести той. А какво мисли за казуса "Диксън" прочетете в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес