Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Рашков смени и директора на СДВР

19 май 2021, 13:05 часа • 4350 прочитания

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) от днес има нов ръководител. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг пред журналисти в Пловдив, където е на посещение заради операцията срещу корумпирани полицаи в града.

Смяната на Георги Хаджиев той аргументира с насилиието над граждани по време на протестите срещу кабинета "Борисов 3".

"Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи, в центъра на София и то под колоните на Министерския съвет, ние трябва да останем равнодушни. Ще трябва да изкореним това, което виждаме", каза Рашков.

Той изрази надежда „стилът на работа“ на тези служители да се промени след тези мерки.

"Законът е разписал какви са задълженията и правата на полицейските служители. Никъде в него не пише, че те могат да пребиват децата в центъра на София, а и където и да е на друго място. Докато съм министър, ще бъда безкомпромисен", категоричен бе Бойко Рашков.

Припомняме, че преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен.

По повод началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск, Рашков посочи, че според него не е редно ръководителите на важни ведомства в страната да си вземат почивка.

"Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници. Поканата се повтори – не мога да кажа кога ще се случи срещата, след което ще се вземат законови мерки срещу високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност", категоричен е министърът.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес