Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: Резил ще е, ако Румен Радев остане президент (ВИДЕО)

21 ноември 2021, 12:18 часа • 23454 прочитания

„Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина ден преди изборите да влезе полиция в СУ "Свети Климент Охридски" и други университети. Това е резил, а още по-голям резил ще е Румен Радев да остане президент. Дано се отървем от този резил“.

Това каза бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си глас в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

Борисов напомни, че ексуправляващите изчакали инициативните комитети да издигнат личности, за които хората да застанат, да ги обединят, да водят външната политика и добросъседство с останалите държави. Доверихме се изцяло на избора на всички ректори на ВУЗ-овете, на най-голямото учебно заведение, в което да влиза полицията ден преди изборите, ядоса се Борисов.

„Румен Радев успя да ни скара с нашите съседи. От най-обичана държава на Балканите, от София се правеше външната политика, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция. Това е резилът, за да говориш за правда и върховенство на закона, да откриваш инициативата „Три морета“, да ходиш на срещи с НАТО и да кажеш, че Крим е руски. Аз съм потресен от мълчанието и на Христо Иванов. Мълчанието на агнетата – няма го нито него, нито генерал Атанас Атанасов и всякакви други евроатлантици. Пълно мълчание“, коментира Бойко Борисов.

Това, което е озадачило Бойко Борисов е, че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното право. Крим не е руски и той ако го каже това на среща на върха на НАТО, аз очаквам, че ще има тежка реакция срещу България, предупреди Борисов.

Борисов не пропусна да засегне и спрягания за кандидат за транспортен министър Николай Събев от „Продължаваме промяната“. Кандидатът на Кирил Петков за министър на транспорта Събев, който като го питаха за магистрали каза, че няма да се строят колекторните магистрали, а ще правим други магистрали. За съжаление не последва въпрос: Къде между Рила, Пирин и Стара планина въжен мост ли ще се прави?, недоумява Борисов.

По думите на Борисов точно на мутрите политиката води Радев. Кой е по-силен влиза и му завзема офиса. Този резил, пред който сме изправени, разбирам, че утре пак готвят да теглят още половин милиард за цената на тока и починалите. Народът свикна да мре и това не ни прави впечатление, заяде се отново Борисов.

Той се надява малко хората да проявят разум на днешния балотаж – ректор на ректорите срещу този, който ни вкарва в международен скандал. Борисов ще се забавлява, но се надява българите да проявят разум.

ГЕРБ не участва в преговорите за кабинет. Трябва да има правителство, за да може хората да сравнят и тях и нас. Хората са отвратени, уплашени и стресирани, каза Борисов за ниската избирателна активност и допълни, че няма събитие на ГЕРБ, на което да няма полиция.

Той ще коментира разпита на Младен Маринов в ГДБОП за случая „Осемте джуджета“, когато викнат Бойко Рашков да го питат за това, че е отстрелял огромен13 килограмов глиган в Ракитово. 

 

Още: Бойко Борисов отново се отказа да е депутат

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес