Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов разкри, че ГЕРБ се готвят за избори

10 декември 2022, 14:38 часа • 9978 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за редовно правителство с първия мандат (или с третия), подбрано от кандидата на партията проф. Николай Габровски. В същото време обаче бившият премиер призна, че формацията му се готви за нови избори.

"Ние се готвим за избори във всеки един ден, защото когато не храниш своя армия, храниш чужда. Структурите трябва да са в абсолютна готовност, за да не ни се извиват ръцете, за да не си помисли някой, че сме уплашили", каза той пред журналисти в Силистра тази събота.

"Петков казва, че ГЕРБ нямали план, нямали програма. Ние имаме програма, която показахме, раздадохме на всички партии – как да управляваме така, както народът очаква. В същото време направихме така, че с една безспорна кандидатура на проф. Габровски да имаме преговарящ премиер, получил мандата от президента Радев, оторизиран от парламентарната група да го направи. Повече крачки назад не можем да направим", каза Борисов.

Той заяви, че ако се стигне до втория мандат, "вече никой не иска да дружи с корупцията", визирайки ПП, а ако се стигне до третия - ГЕРБ ще настояват премиер да е проф. Габровски.

ОЩЕ: Кой е проф. Николай Габровски - номиниран за премиер от ГЕРБ-СДС?

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес