Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов критикува Тагарев заради негово изказване

29 декември 2023, 14:55 часа • 4776 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува министъра на отбраната Тодор Тагарев заради негово изказване. Повод станаха думите на министъра, че се дискутира присъединяването на България към международна операция за защита на корабоплаването в Червено море и Аденския залив.

Тагарев: Дискутира се присъединяването на България към операцията в Червено море

"Доколкото знам, изпращането на военнослужещи без решение на Народното събрание не може да се случи", коментира Борисов пред журналисти в Стара Загора. 

Няма да допуснем участие във военни действия

"Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-вече сме солидарни с българския народ. Той не желае участие във военни действия и ние няма да го допуснем. Това е важно решение, което сме спазвали години наред. Едно е да подпомагаме нападната държава, както правят 50 държави, друго е да изпращаш военни части", посочи лидерът на ГЕРБ.

Още: Борисов за Шенген: Докато всичко не е договорено – нищо не е договорено

"Чудя се на Тагарев как може да си позволява да говори, без да е говорил с мнозинството в парламента. Бих го сравнил с вчерашното изказване, това негово изказване. И българите трябва да знаят, че това няма да се случи",  заключи лидерът на ГЕРБ.

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес