Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов и лидерите на ПП-ДБ се срещат утре

24 април 2023, 11:08 часа • 14734 прочитания

Среща между лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се проведе утре, от 10.30 часа, в Народното събрание. На разговора се очаква да бъде обсъдена евентуална подкрепа от страна на коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов за правителство, което предстои да предложат герберите. 

Съобщение за срещата разпространиха днес от партийния пресцентър на ГЕРБ. Разговорът ще бъде закрит - в информацията се посова, че медиите ще могат да снимат, а след срещата герберите ще направят изявление. В рамките на тази седмица ще се проведат подобни лидерски срещи и с останалите формации в парламента.

По-рано днес президентът Румен Радев даде не даде отговор на въпроса кога ще връчи първия мандат. От думите му се разбра, че по-скоро не смята да бърза, въпреки че консултациите с парламентарните групи започнаха веднага след свикването на парламента. Това от своя страна остави впечатлението, че целта на държавния глава е да връчи първия мандат възможно най-скоро.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес