Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойчев: Проблемът е, че БСП не успя да се разграничи от корпоративния модел

15 юни 2014, 11:20 часа • 16833 прочитания

Големият проблем е, че БСП не успя да се разграничи от корпоративния модел, който доби връх по време на управлението на ГЕРБ. Знаете, че цели сектори бяха картелизирани и монополизирани. И ние бяхме поели ангажимент да сложим край на това. Някак си ние не успяхме да го направим. Това заяви депутатът от левицата Жельо Бойчев пред БНР.

"Когато е очевидно, че се тръгва на предсрочни избори в близко време, съвсем нормално е за една голяма партия, каквато е БСП да възложи на своето ръководство съответната подготовка за тези избори", каза още той.

На въпроса по каква формула ще се извършат промени в изпълнителните органи на партията, Бойчев отговори:

Моето разбиране е, че ние се нуждаем от значима промяна и това трябва да бъде много ясен знак към всички наши избиратели за това, че сме разбрали какво ни казаха на 25 май. На 25 май левицата не получи това доверие. Смея да твърдя, че нашите избиратели не предпочетоха друг субект в ляво. Просто, не отидоха да гласуват за друг, но не излязоха да подкрепят и БСП. Така, че най – малкото, което им дължим в момента е, че много ясно сме разбрали този им знак. Това означава да се направят значими промени в партията. Те за мен трябва да бъдат и в персонален план в ръководството, и в съдържателен план за начина, по който работи БСП, за начина, по който се взимат решенията и се отстояват позициите. Трябва да има промяна. Смяната на един или друг човек без да променим този подход на работа, не би донесло нищо.

По думите му сериозен проблем е това, че през последните дни държавата и институциите са заложници на един бизнес конфликт.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес