Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойчев: Оставката на Гергов няма да разтърси БСП

24 април 2017, 18:35 часа • 1372 прочитания

Оставката на Георги Гергов като член на Изпълнителното бюро на БСП нямало да разтърси партията. Това мнение изрази депутатът Жельо Бойчев.

Миналата седмица Гергов подаде оставка, след като стана ясно, че той е бил „посредник” на среща между главния прокурор Сотир Цацаров и директора на „Овергаз” Сашо Дончев. Разговорът между тях се бил случил в офиса на Гергов в ЦУМ.

„Имахме дълго заседание и съм удовлетворен, че след нея Гергов се оттегли от Изпълнителното бюро”, допълни Бойчев.

„Това беше едно трудно решение за Корнелия Нинова и за БСП, но беше единственото вярно и възможно решение”, категоричен е той. Според Бойчев когато една партия е дала заявка, че е промяната в страната, то трябва да се показва и с действия.

„Нямаше опит да се замете този случи, така че оттук нататък въпросът не е към БСП”, смята Бойчев.

„Здравето и сигурността на българските граждани са на първо място. Всеки случай, който поставя това под съмнение, подлежи на наша реакция и много ясно търсене на отговори”, заяви Жельо Бойчев по повод открития уран във водата на Хасково и други населени места.

По думите му случаят трябва да се разследва и да се разбере дали данните са били умишлено скрити.

Бойчев посочи като нередно, че част от министрите на ГЕРБ, които пряко са отговаряли за въпросната информация, отново се „спрягат” за министерски постове.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес