Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша пиарка на ПП: Нужен е компромис, а списъкът с министри не предлага такъв

02 май 2023, 17:43 часа • 1938 прочитания

"В проектокабинета "Денков" липсват представители на "Демократична Бългапия". Решението на ДБ е да подкрепят експертен кабинет. В този смисъл се получава колизия, която ще претърпи развитие през следващите дни. Вероятно от ДБ имат друг поглед върху всичко".

Това каза пред БНР Диана Дамянова, пиар експерт и комуникационен специалист. Тя е и бивш шеф на връзките в обществеността в "Продължаваме промяната" по времето на създаването на партията.

Дамянова посочи четири неща, които диктуват програмата на деня в страната:

"Първо, необходимост от истинско влизане в Европа, накратко - без Румен Радев. Второ, огромният вот на недоверие към всички, който се изразява в подкрепата за "Възраждане". Трето и четвърто - икономика и бюджет".

ОЩЕ: Ето какво са се разбрали ПП-ДБ и ГЕРБ за данъците, мерките срещу инфлацията и свръхпечалбите

Пиарката окачестви инцидентът с Иван Гешев като "напомняне на времената отпреди 30 години, когато безвластието раждаше анархия по улиците".

По думите на Дамянова всичко това показва, че в България трябва да се направи компромис, и то дълбок, между политическите сили, за да се състави правителство: 

"Този компромис не се прави с предложението на ПП. Изнесеният списък с кандидати за министри не би бил приемлив за ГЕРБ - СДС. Всичко е в ръцете на Борисов", подчерта тя и не изключи възможността да се стигне до връчване на трети мандат за съставяне на правителство.

"България се намира в тежък исторически момент. Ако в такъв момент бъдем хвърлени отново в избори, ще продължим да излизаме от Европа".

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес