Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш министър за обявите за държавни началници: Ела за минимална, пък колкото си изкараш, си е твое

16 януари 2019, 09:30 часа • 2926 прочитания

Това не е сериозно. Така социалният министър от времето на Иван Костов – Иван Нейков, коментира обявите на държавната администрация за търсене на експерти на ръководни позиции.

Или е грешка, но едва ли, или е нещо несериозно, или е тактика – обявили сме работа, никой не я иска, ще наемем Пешо и ще водим разговори за условията с него след това, обобщи Нейков. Той беше категоричен, че няма кой да отиде на работа за 560 лева да става например главен архитект на район Северен в Пловдив (защото се появи и такава обява, извън тези на АПИ за мениджъри на различни позиции, както и обяви на НАП - например за ръководна длъжност в Перник, все на минимална работна заплата). Главен архитект с минимален осигурителен праг няма, категоричен беше той, като уточни, че това се отнася и до всички други популярни такива обяви, станали известни напоследък.

Не ми се иска да вярвам, че викат – ела за минимална, пък колкото си изкараш, си е твое, уточни Нейков пред Нова телевизия. Дай Боже авторите на тези обяви да получат сигнала, че това, което правят, не е коректно, каза още бившият министър.

Иван Нейков добави и, че за различните рангове за позиции в държавната администрация имат установени възнаграждения в определени граници. Това, което пускат като обява, не е вярно – за какво го правят тогава, попита риторично той.

Същевременно Нейков беше категоричен, че пускането на обяви онлайн е голяма помощ и за хора с увреждания, но подобни обяви опорочават целия процес.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес