Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш главен секретар на МВР: Полицията е обзета от хора, които пречат на промяната и трудно ще се прочисти

12 юли 2022, 08:38 часа • 3930 прочитания

Много хора загинаха на пътя през последните години от дрогирани шофьори. Разпространителите на дрога няма как да работят без закрила от полицията. Това мнение изрази независимият депутат и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов в ефира на Нова телевизия относно случая „Семерджиев“.

Според него Георги Семерджиев се е ползвал от услугите на полицията „Много е възможно той да е бил част от някаква структура. Не е бил защитен свидетел, но се е ползвал от закрила доста дълго време“, заяви депутатът. И добави, че е трудно да се определи колко голяма е била тази група, но явно е била закриляна и от вишочайшо ниво в МВР.

„МВР е така обзето от хора, които искат да пречат на промяната, че неговото прочистване не може да стане за шест месеца и за една година. Това може да стане поне за 4 години“, каза бившия главен секретар на МВР.

Проф. Радулов каза, че от години има забележка как са обучени служителите на полицията. „Те не са достатъчно подготвени. Те застават така, че ако сте опитен престъпник, може да го ударите, да го прегазите. Една значителна част от тях запълват дупки и не са подготвени добре“, заяви той.

Относно полицайката Симона Радева той каза, че тя е на най-ниското полицейско ниво. „Хората дават смяна след смяна и това е най-рисковото място за назначаване. Правят се компромиси, само и само да се запълнят дупки“, обясни Радулов.

ОЩЕ: Криминален психофизиолог: Семерджиев е имал усещане за безнаказаност

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес