Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ББЦ може да стане основа на нова партия

01 ноември 2014, 13:31 часа • 29892 прочитания

За момента не мисли да сменяме името на "България без цензура". Ако партньорството ни с останалите партии от коалицията "Български демократичен център" проработи, можем да се слеем в един общ проект. Това заяви председателят на ПГ на "БДЦ" и зам.-председател на ББЦ Светлин Танчев в ефира на Дарик радио.

От думите му стана ясно, че коалицията е готова да подкрепи едно евентуално правителство на малцинство. Подкрепата зависи от това каква програма ще предложи ГЕРБ.

Всичко останало по думите на Танчев е въпрос на едни други, по-кратки разговори. Той допълни, че въпросът не е Кой, а за какво. Евентуалните проблеми с Патриотичния фронт бяха отхвърлени. Дори напротив - от ББЦ защитили зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки в европарламента.

Шефът на ПГ на Българския демократичен център отказа да се произнесе категорично по темата КТБ. Според него липсват важни детайли от цялата картина като кешовите потоци, приходите и разходите и др. Танчев коментира още, че е нормално една банка да има загуби и не трябва да съдим по състоянието й само по този критерий.

Все пак беше отчетено, че с всеки изминал ден съдбата на банката става все по-ясна. В тази връзка зам.-председателят на ББЦ коментира, че наистина доверието е изгубено. То може да се завърне единствено, ако например Оманския фонд застане зад банката.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес