Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков се извинил за "развилняла се пасмина и разюздани селяни" към зърнопроизводителите

26 май 2014, 08:10 часа • 12752 прочитания

Ще оглавя едно гражданско общество срещу разюзданите селяни и развилнялата се пасмина в центъра на София – можем да режем гуми, да палим трактори. На 40 години съм, искам да си изкарам хляба и да не ми пречат на моя територия. Тези знакови думи на Николай Бареков по време на протест на зърнопроизводители преди няколко години в центъра на София, пред Народното събрание, бяха припомнени на неговия депутат Румен Йончев.

Йончев отвърна, че още преди два месеца е канил на среща Николай Бареков пред земеделците, които представлява. Бареков се е извинил и разбрал, че бил „жертва на доктрина на едно управление”, подчерта отлюспилият се от Коалиция за България депутат. На коментар, че е много елементарно да се твърди, че Бареков е бил жертва на ГЕРБ, Йончев отговори, че той си е взел поука и се е покаял.

На въпрос какво е центъра – дали е място, в което днес можеш да кълнеш земеделци, а утре да им се извиняваш, Йончев каза, че вече нямало истинско ляво и дясно. Имаме предложения от три партии в ЕП, скоро ще вземем решение, добави той.

Румен Йончев не пожела да каже колко е струвала кампанията на ББЦ, след като от bTV му припомниха, че само за медийни кампании са отишли 700 хил. лева. Мисля, че нашите разходи са малко над 1 млн. лева, каза все пак бившият червен депутат.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес