Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Балабанов, ИТН: Възраждане е популистки проект, искат избори след избори

28 юни 2023, 12:51 часа • 2586 прочитания

"Възраждане е популистки проект. Ако бяха против ваксинацията, нямаше да се ваксинират. Ако бяха против еврото, нямаше да си държат парите в евро", това заяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от ИТН.

"Възраждане цели само покачване на електората им, да има избори след избори, да увеличават репресивни присъствието си в българския парламент", каза още той и подчерта, че не би трябвало да има език на омразата. "Ако трябва, да се намесват службите, обаче, трябва да има реални доказателства, само тогава се носят тежките последствия", подчерта още Станислав Балабанов.

В декларация от парламентарната трибуна днес лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че "българското правителство обяви война на една българска политическа партия".

Припомняме, че вчера редовното правителство призова разследващите органи да започнат проверки срещу партия "Възраждане" за призивите и проявата им на насилие и използване на езика на омразата. "В българския парламент вилнее неофашистка партия, тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските ценности, каквито са и фундаменталните български ценнности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите" - с това изказване на един от доайените в българската философия – проф. Георги Фотев, започна обръщението си премиерът Николай Денков в Министерски съвет.

Още: Кабинетът призова за проверки срещу "Възраждане" заради насилие и агресия

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес