Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бакалов с коментар за разкритието на Ицо Хазарта в НС, че е бил заплашван

14 декември 2021, 15:55 часа • 15817 прочитания

"По повод изказването на Ицо Хазарта в парламента - ама кой го бил заплашвал.

Ами то не е такава заплаха, каквато я изкарват. Посъветвали са го познати, приятели, свързани с герберите - Абе, момче, не се занимавай, ще пострадаш.

Някой да не би да се съмнява, че бандата на Борисов мачкаше години наред, рекетираха, съсипваха бизнеси. И си купуваше популярни лица, гледаме ги всеки ден по телевизията да клакьорстват", пише журналистът Иван Бакалов във Фейсбук.

"Ако някой поиска да се изправи срещу тях, първо го съветват, плашат го. Който го е страх, не се и опитва."

Припомняме, че вчера депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, направи своето първо изказване от парламентарната трибуна. Той на няколко пъти каза, че преди да се присъедини към проекта на Асен Василев и Кирил Петков е бил заплашван, "че ще загуби най-ценното си".

Впоследствие подобни разкрития направи и вътрешният министър Бойко Рашков. "Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи. Питайте "ГЕРБ", заяви той.

В отговор на тези изявления Софийската районна прокуратура (СРП) се е самосезирала. Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. Прокуратурата пита от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес