Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бакалов: Гешев се крие зад гърба на прокурорите

25 август 2020, 17:23 часа • 2686 прочитания

Прокурорският конгрес не трябва да се подминава само с присмех.

Това беше малък протестен митинг на Гешев. За да не изкара на площада отново криминалния контингент в своя подкрепа, да покаже нагледно към кого принадлежи, Гешев свика всичките си подчинени, за да им дръпне една реч и да укрепи позицията си на техен началник.

Той иска да затвърди свои функции, които даже ги няма в закона - той не може да нарежда на прокурорите какво да правят. Има само административни, методически и наблюдателни функции за нарушения, може да дава указания. Това не му е достатъчно.

Повтори многократно в речта си: "Мафия сме защото..." и изреждаше измислените си успехи, като спад на битова престъпност (какъвто има в цял свят от карантината насам). С това повтаряне за мафия Гешев показа най-големия си комплекс - той наистина е мафия, пише журналистът Иван Бакалов в социалната мрежа фейбук.

Възвеличаван в най-лайняните медии, на които дава ексклузивни интервюта, Гешев безнадеждно е затънал в свой измислен свят и все повече губи връзка с реалността.

С изразът "Мафия сме, защото..." Гешев се крие зад гърбовете на всички прокурори. И издава още един комплекс: "Много сме, силни сме". Да, ама са позор. И Гешев начело е най-големия позор. За да изчисти институцията няма друг изход освен оставка.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес