Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бакалов: Дали ако посоча с име банката на сикаджиите ще ме съдят?

09 ноември 2021, 12:32 часа • 17760 прочитания

"Да изтеглиш 60 млн. в брой на части по 1-1,5 млн., без предварителни заявки, като си плащаш по 20-30 хил. лева такса - това може да се случи само в българска банка. И с активното участие на банката в схемата", пише журналистът Иван Бакалов във Фейсбук.

"ГДБОП не казва коя е, но е близо до ума, български са останали само 3 банки. Дали ако посоча с име банката на бившата сервитьорка, банката на сикаджиите или на онази с краен собственик в Кипър ще ме съдят?

Такива схеми се правят, като се изплащат комисиони в брой. А и тези милиони, платени авансово и неизтеглени в брой ще изчезнат. Фирми ще фалират и т. н. Така е ставало в Италия с фирми на мафията. Може да е вече тривиално, ама ние наистина си имаме работа с мафия. Както казваше Христо Калчев - у нас мафията си има държава.

И когато полицията се опитава да разследва, мафиотският бос нарича това предизборни репресии.

ПП - да подскажа една идея на службите - парите може въобще да не се напускали банката. Описах един такъв случай - Инвест банк на Петя Славова плаща в брой 1,1 млн. лева на ром, събирач на железа, който се е регистрирал с фалшиви документи като управител на фирма, на която банката дължи пари.

И ромът уж взел милион, после при разпити казва - ами те само ме накараха да се подпиша, обещаха 1000 лева, ама ме излъгаха, дадоха ми 900. Няма осъдени за този случай, няма виновни, няма ...нищо."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес