Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Авиоотряд 28 обяви колко са евакуираните българи от Ливан, сред тях са деца и бебета

02 октомври 2024, 07:41 часа • 459 прочитания

Общо 169 граждани на България се прибраха у нас от Ливан. Това заяви пред bTV генералният директор на Авиоотряд 28 бригаден генерал Тодор Коджейков за евакуацията на българите от Ливан

Още: ВИДЕА: Ударите на иранските ракети в Израел

Той обясни, че организацията за евакуацията е била доста дълга и тежка. В понеделник, 30 септември успяхме да извършим първия полет, а вчера, 1 октомври, и втория полет, посочи бригаден генерал Коджейков. Той добави, че голяма част от българите в Ливан, които са искали да се качат на полета, са били докарани обратно в България. 

Екипажът беше подготвен и всичко завърши благополучно

"Чувствата са много различни, но всеки взима своето решение - да предпази живота и здравето на малките деца. Около 50 деца и около 12 бебета са върнати от Ливан обратно в България", отбеляза бригаден генерал Коджейков. 

Той уточни, че екипажът предварително е бил подготвен, така че всичко бе проиграно предварително и не се стигна до неприятни инциденти и всичко завърши благополучно. 

Коджейков уточни, че ако условията позволяват, ще се проведе още един курс до Ливан, но всичко зависи от правителството. Засега трети полет не се налага. 

Още: "Нямаше паника от иранските удари, беше вълнуващо": Разказ на български гражданин в Израел

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес