Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасова също не дойде при комисията на Сидеров, там постъпи сигнал срещу Кутев

28 ноември 2013, 17:18 часа • 15446 прочитания

Не само Бойко Борисов не дойде на изслушване днес в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в Народното събрание, която се оглавява от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова също не се отзова на поканата на ръководството на комисията, предаде БГНЕС.

Освен Атанасова днес трябваше да бъде изслушан и съпругът й. Срещу Атанасова има сигнал свързан с обществените поръчки, печелени от фирмата на съпруга й след като тя влезе в политиката.

В хода на заседанието стана ясно, че в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси е постъпил сигнал срещу депутата от Коалиция за България Антон Кутев. В сигнала, подаден от лицето Ивайло Петров, се посочва, че Антон Кутев е участвал в комисията по раздържавяване на ЕРП-тата и след това е бил в борда на директорите на ЧЕЗ и че дори по времето, когато той е бил там, негови близки и роднини са назначени в дружеството.

Във връзка със сигнала, депутатът от ГЕРБ Емил Радев предложи да се поиска информация от ЧЕЗ бил ли е Кутев в борда на директорите и каква заплата е получавал. Искаме събиране на повече данни, за да преценим има ли нужда сигналът да продължава или да се прекрати, поясни той. И тъй като от ГЕРБ повдигнаха въпросът защо Бойко Борисов ще бъде изслушван от комисията, а Кутев няма да бъде изслушван, депутатът предложи: "Ако има достатъчно данни от ДКЕВР, да поканим Кутев на изслушване в комисията и лично аз ще му задавам въпроси".

Комисията реши и, че ще поиска "Икономическа полиция" да направи проверка на кмета на Ботевград Георги Георгиев във връзка с подадения срещу него сигнал, който е свързан с проектирането и изпълнението на ротондата в града, изграждането на централната градска част. Твърди се, че има нарушения при провеждането на обществените поръчки, нарушенията на Закона за устройство на територията и че има редица допуснати финансови нарушения. В комисията има и сигнал срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова. Сигналът е от Българска асоциацията за изолация и строителство, и е затова, че дебелината на изолацията на моста при Горубляне е с един милиметър по-малка отколкото трябва да бъде.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес