Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасов сигурен: Няма да се провали вторият мандат и ще има кабинет

31 май 2023, 08:30 часа • 2238 прочитания

Съпредседателят на ПП-ДБ генерал Атанас Атанасов увери, че няма да се провали вторият мандат за съставяне на правителство и кабинет ще бъде съставен. Още утре акад. Николай Денков ще представи нови хора в проектокабинета на ПП-ДБ, каза той пред bTV. 

„Ние не сме пералня машина, за да перем, когото и да било“, каза Атанасов. Той увери, че още днес акад. Денков ще предприеме действия, за да може отново ПП-ДБ да седнат на масата на преговорите с ГЕРБ-СДС. Всичко ще бъде обсъждано на масата на преговорите между двете коалиции. Трябва да се търсят политически неутралните лица в един експертен кабинет, настоя Атанасов.

Според него се е усладила властта на президентската кохорта. Услади се на президентската кохорта властта. Президентът ни даде вторият мандат все едно щеше да ни набие, разкритикува Атанасов действията на държавния глава по време на връчването на втория мандат за съставяне на правителство. 

По думите му президентът няма отношение към обществения ред и сигурност и да назначава шефовете на служби. България е в тежка политическа криза, в която парламентарната република буксува и е наложително да има редовно правителство, посочи Атанасов, който е сигурен, че ще има редовно правителство с втория мандат, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

За поискания депутатски имунитет на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Атанасов го определи целенасочена атака за натиск срещу самия Борисов. „Ако Борисов нямаше имунитет, още вчера щяха да го арестуват. Това високо напрежение, което се създаде, сега в един момент Гешев и Радев са гръб в гръб и работят да няма редовно правителство“, коментира Атанасов.

Той смята, че президентът има за цел служебната власт да продължи до местните избори с цел някои от служебните министри да бъдат издигнати за кандидат за кметове. Който в България е станал президент, всеки е тръгнал да създава политически проекти, но е катастрофирал, каза Атанасов за слуховете, че държавният глава може да направи политически проект, след като приключи вторият му мандат. 

Още: Прокуратурата поднови разследване за пране на пари срещу близък до Борисов

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес