Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Славов каза кои са причините ГЕРБ и ДПС да искат да отидем на избори (ВИДЕО)

10 април 2024, 10:12 часа • 1219 прочитания

Бившият министър на правосъдието и депутат от ПП-ДБ Атанас Славов коментира кои са причините да отидем на избори. 

Причините, според Славов

"Днес сме тук, за да споделим две конкретни причини защо ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори", заяви Славов. По думите му първата причина е, че от 6 месеца е приет Законът за противодействие на корупцията и трябваше е трябвал да се извърши избор на независима деполитизирана комисия. Като втора причина Славов посочи Закона за защита на сигналоподателите. ОЩЕ: Денков пред Financial Times: За Борисов, Пеевски, корупцията и руското влияние

Какво ще предприемат ПП-ДБ?

В тази връзка ПП-ДБ ще внесат Закона за защита на лицата, подаващи сигнали. "Ще се надяваме Народното събрание от четвъртия път да успее да приеме да защитим лицата, които подават сигнали", каза Стою Стоев. 

Той коментира и правилата за избор на антикорупционна комисия, като обърна внимание, че няма никакъв проблем да се разгледат.

Призив за ПВУ

"Призоваваме народните представители тези седмици, които ни остават да приемем всички мерки, които са по второто плащане на ПВУ", заяви Стою Стоев. 

Той уточни, че става въпрос за четири мерки, сред които е именно Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, Закона за несъстоятелност, правилата за КПКОНПИ и пътната карта за климатична неутралност. "От шест месеца не се придвижват в Народното събрание, отговорността на парламента е да се случи второто плащане по ПВУ", заяви Стоев. ОЩЕ: "Продължаваме промяната" с официална позиция за фискалния резерв на страната

Снимките на Живко Коцев и Бойко Рашков

На въпрос как ще коментира снимките с фризирания пудел, Живко Коцев и пачките пари, Славов коментира: "Ако снимките бяха доказателства, щяха да се приобщени към делото. Тяхното изтичане в определени медии означава, че те не са годно доказателствено средство", смята Славов. Думите му бяха във връзка с обвиненията за контрабанда на Марин и Стефан Димитрови. ОЩЕ: Който пачки вади, от пачки умира (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес