Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов: Слави Трифонов се изплаши

18 август 2021, 08:28 часа • 23056 прочитания

Шансове за правителство има и аз лично се отнасям много сериозно към цялата ситуация. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНТ.

Той посочи, че „Демократична България“ не искали нищо за подкрепата си към ИТН, като дори и коалиция не поискали. Атанасов разкритикува ИТН, че получили мандата и избягали, като дори не обяснили какви хора ще сложат в състава на Министерски съвет.

По думите му, Пламен Николов един път не се е оказал от парламентарната трибуна като кандидат за премиер от ИТН.

„Изплаши се Слави Трифонов, защото много тежки предизвикателства има пред държавата“, изтъкна Атанасов и настоя да се търсят решения в областта на икономиката, здравеопазването и социалната политика. 

Той коментира и вчерашните дебати в парламента по повод полицейското насилие. Протестите от какво бяха провокирани миналата година, запита Атанасов и добави, че хората поискали оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев. Това, което се случи беше съпротива от властта и ако Борисов си беше подал оставката на третия или четвъртия ден от протестите нямаше да се стигне до полицейското насилие, каза Атанасов.

По думите му, имаше провокатори на протестите, които извършиха безобразие. Никои от тези хора не беше задържан и това беше организирано от властта, подчерта Атанасов. Той посочи, че има системен проблем, защото продължава да се говори за полицията като за репресивен орган. Полицията трябва да бъде помощник на гражданите и не трябва да ги мачка, настоя Атанасов.

За да има промяна е много важно да се започне от самото обучение на полицаите, а преди да бъдат назначени, трябва много внимателно да бъдат подбирани, настоя генерал Атанасов.

Според него всичко е правено, за да бъде замазано и прикрито. Трябва да стане ясно на хората, че прокуратурата направи всичко възможно, за да прикрие приятелчетата си, каза Атанасов.

За актуализацията на бюджета, Атанасов заяви, че ДБ не са взели окончателно решение как ще гласуват за актуализацията на бюджета. Очевидно е, че когато е правен бюджетът за тази година е заложена бомба от правителството на Борисов, така че да има пари в държавата до половината на годината, категоричен бе Атанасов и настоя парите да бъдат осигурени.

БСП искат да наливат пари основно за социални грижи. Трябва да бъдат осигурени пари за посрещане на поредната ковид вълна и мигрантската криза, посочи генерал Атанасов.

Прочетете още по темата: Ген. Атанас Атанасов: Готови сме да участваме в правителство с партиите на протеста (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес