Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов призова Радев да не абдикира от правомощията си за служебния кабинет

09 август 2024, 08:24 часа • 1003 прочитания

Има разлика как ще се казва премиерът - дали ще е Петър Чобанов, зам.-управител на БНБ или Горица Грънчарова, зам.-председател на Сметната палата. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на ДСБ генерал Атанас Атанасов пред bTV. 

Атанасов призова президента Румен Радев да не се дистанцира от процедурата по назначаване на служебно правителство. На първо място може да избере кандидат за служебен премиер и когато му бъде предложен служебен кабинет, може да не се съгласи с него. И даде пример, че държавният глава може да не се съгласи Калин Стоянов да е отново служебен вътрешен министър, както не се съгласи Даниел Митов да не е служебен външен министър. 

Атанасов посочи, че основната задача на служебното правителство е да гарантира честни избори, а Калин Стоянов като вътрешен министър не може да ги проведе. 

"Президентът е водещият, който да подбере премиера и да подпиша указа за служебния кабинет", категоричен бе Атанас Атанасов. 

ПП-ДБ иска нов министър на вътрешните работи

По думите му, който и да бъде избран за служебен премиер, ще е по-добър от Димитър Главчев. ПП-ДБ поискаха и нов служебен вътрешен министър, тъй като Калин Стоянов не се справя да организира честни избори, а само при него са се увеличили купените гласове с над 35 000 гласа. 

Атанасов призова вътрешният министър да е равно отдалечен от партиите, за да може да организира честни и прозрачни предсрочни парламентарни избори. 

Още: ПП-ДБ разкриха десетки хиляди купени гласове повече, посочиха за виновен Калин Стоянов

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес