Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаките срещу Стайков показаха, че разследващата журналистика не е безопасна, смята Илиян Василев

19 юни 2020, 17:37 часа • 8734 прочитания

За тези които си мислят, че разследващата журналистика е безопасна професия. АКФ ще защити Николай Стайков и всички, които работят по разследвания с които е ангажирана.

Подобни атаки, само удостоверяват правилността на избрания път и набелязаните обекти за разследване, написа бившият дипломат Илиян Василев в социалната мрежа фейсбук.

Очаквайте следващото разследване на Ник, пише още Василев.

Припомняме, че от Антикорупционния фонд съобщиха, че разследващият журналист от Николай Стайков е станал обект на заплахи, а през нощта срещу петък в жилището му е извършен вандализъм.

"Имаме основателни причини да смятаме, че тези действия са извършени във връзка с текущо разследване на Антикорупционния фонд. Органите на МВР са сезирани и ще следим за реакцията им по случая.", се казва в съобщението на неправителствената организация.

Журналистът е бил тормозен продължително време с "обаждания на погребални теми". Антикорупционният фонд казва, че ще следи за реакцията на МВР по случая.

"Призоваваме ги към отговорно отношение, с оглед функциите им по охрана на обществения ред и превенция на престъпността", се казва в съобщението на АКФ.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес