Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асен Василев: Ицо Хазарта винаги е имал активна позиция

12 октомври 2021, 18:55 часа • 2346 прочитания

"С Ицо Хазарта проведохме няколко разговора и това, което много, много, много ни харесва, и на мен, и на Кирил Петков, е, че той винаги е имал активна позиция и тя е била открита и честна". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Ако погледнете и песните му, там много ясно се вижда какви са проблемите на обществото. В крайна сметка като съмишленици решихме, че заедно можем да ги решаваме. Сигналът, който даваме е, че даваше шанс на независими хора с ясно изразена позиция и кариера извън политиката да помогнат в един читав отбор, какъвто сибираме, да си оправим държавата и да си я подредим", допълни Василев, който беше служебен министър на финансите. 

"Ние сме в това състезание, за да бъдем първи", категоричен бе Василев по повод предстоящите парламентарни избори. "Кирил Петков нямаше двойно гражданство когато ставахме министри. На 21 април той се отказа от канадското си гражданство. Конституционният съд още не се е произнесъл. А и най-важното е какво Кирил Петков е свършил", каза още Василев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес