Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ опроверга Нанков: Пътната поддръжка няма да спре на 1 април

14 март 2023, 17:15 часа • 1449 прочитания

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) опроверга твърдението на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството и доскорошен депутат от ГЕРБ Николай Нанков, че от 1 април пътищата ще останат без поддръжка.

Преди дни Нанков обяви, че през цялата 2023 г. няма да бъдат сключени договори за поддръжка на пътищата. Оказа се обаче, че тезата на бившия министър не е вярна, тъй като през април няма да приключи зимното поддържане на пътищата, тъй като действащите договори за поддържането на пътищата ще приключат през юни.

ОЩЕ: Близо 16 200 км мантинели по републиканските пътища трябва да бъдат подменени

От пътната агенция уточниха, че в момента се провеждат обществените поръчки за избор на изпълнители за текущо, зимно, превантивно поддържане на пътищата и за аварийни ремонти за следващите 4 години. През тази седмица изтича срокът за подаване на офертите, пише "Дневник".

Обществените поръчки са седем и са за поддържането на автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" и "Марица", както и за републиканската пътна мрежа в шестте района за планиране - Северозападен, Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район.

ОЩЕ: Кога ще е готов тунел "Железница" на АМ "Струма"?

Нанков е бивш зам.-министър на регионалното развитие в първите два кабинета "Борисов" и министър в третия. Беше освободен след катастрофата с 20 загинали край Своге през 2018 г. след което беше депутат.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес