Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антоний Гълъбов: Смяната на областните управители определено е проблем

05 август 2022, 21:30 часа • 8049 прочитания

Тази скоростна смяна на областните управители още на втория от съществуването на служебното правителство определено ще доведе до проблеми, заяви политологът Антоний Гълъбов в предаването „Лице в лице“ на Би Ти Ви.

„Областните управители в България по принцип са представители на управляващото мнозинство, а в момента у нас няма парламент и мнозинство. Затова смяната на областните е възможен риск, ако по време на едни избори някоя административна структура не работи, това ще е голям проблем“, каза политологът. Той каза, че още по-лоша се очертава ситуацията след като предстоящата зима завърши. „Напролет ще е още по-трудно да се организират нови извънредни избори“, каза Гълъбов.

Той определи като реваншизъм смяната на ръководството на НАП и митниците. „Имаме вече няколко оси на противопоставяне между президенството и партии, например между Радев и БСП, има и противопоставяне между Радев и демократичната общност по отношение на връщането на Газпром. Но важното е българските граждани да не решат да отидат за гъби на 2 октомври, важното е тази свръхинициативност на президента да не доведе до блокиране на избирателния процес“, каза още Гълъбов. Според него ако дейността на служебния кабинет доведе до още повече противопоставяния, това ще направи политическата ситуация още по-непредвидима. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес