Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангелкова пред National Geographic: България може да стане СПА център на Европа

18 януари 2018, 15:25 часа • 1873 прочитания

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic.

Пред световноизвестното издание тя каза, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф, каза още министър Ангелкова. И допълни, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата, добави министър Ангелкова.

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители, допълни министърът.

Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм, каза още министърът на туризма.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес