Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангелкова опита задочно да успокои Валери Симеонов

24 ноември 2017, 09:06 часа • 3310 прочитания

Вицепремиерът не присъства на дискусията за промените в Закона за устройство на Черноморието вероятно е бил подведен по отношение на присъстващите. Не мисля, че организации като КРИБ, като АИКБ, Съюза на собствениците в Слънчев бряг, в Златни пясъци, Асоциацията на концесионерите, на производителите на безалкохолните напитки, кметове от Черноморието, попадат в определението на г-н Симеонов. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова коментира темата след следните думи на Симеонов пред "Още от деня" на БНТ: "Не мога да приема, че да поканиш мутренските групировки, които държат най-апетитните плажове по Черноморието, е форма на обществено обсъждане".

Министърът на туризма беше категорична пред Нова телевизия, че 90% от присъствалите на дискусията са против пълното премахване на преместваемите обекти по Черноморието. Трябва да има по-строг ред и контрол, да се спазват, категорична беше тя и даде пример с плажа "Слънчев бряг – Север", където е била развалена концесия и сега има повече от 50 премахнати преместваеми обекта. Нямаше как в края на май, пред очите на всички туристи, тези проекти да бъдат премахнати, уточни Ангелкова.

"Дразни ме такова самонадеяно поведение на министърката, която като че ли не зачита нито премиера, нито вицепремиера", каза още Симеонов и в коментар на тези думи Ангелкова заяви, че със Симеонов си говорят.

Николина Ангелкова каза и, че трябва да се внимава с проверките за шум по курортите – да се спазват законите. Според нея сме на прав път с туризма и напредваме с малки стъпки.

Министърът на туризма за пореден път подчерта, че Министерството на туризма винаги е подкрепяло втория лифт в Банско. Нямаме казуси, имаме различни гледни точки – подкрепяме втори лифт при спазване на всички норми. Особено важно е да се приеме Плана за управление на парк "Пирин" – това не означава, че като бъде одобрен, ще се появи лифт – ще трябва да се минат пак всички процедури, ОВОС, заяви Ангелкова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес