Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангелкова: Другата седмица предлагаме опциите за плажове с безплатни чадъри и шезлонги

26 април 2020, 11:28 часа • 12790 прочитания

С кметовете на морските ни общини обсъждаме възможности на кои плажове биха могли чадърите и шезлонгите да бъдат безплатни или на символична цена. Готови сме другата седмица да предложим опциите, за да може, ако има късен сезон, да се знае къде това може да се случи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БНР.

Тя коментира и поисканата ѝ от бранша оставка, като не се съгласи с обвиненията. „Министерство на туризма е част от българското правителство и всички мерки, които се взимат от правителството, важат и за този сектор. Разбирам напрежението в сектора и това е нормално предвид факта, че туризмът е най-засегнатият от коронавируса не само в България, а и в целия свят. Със сигурност очакванията у хората всичко да става сега и веднага и да се намери балансът е изключително труден, защото за съжаление не само този е единственият засегнат сектор“, посочи Николина Ангелкова. 

Оптимистичният вариант за начало на летния сезон е подготовката му да стартира на 15 юни, а официалното му откриване да бъде на 1 юли. Песимистичният - такъв въобще да няма, стана ясно още от думите на министър Ангелкова.

Какви предложения направиха от Националния борд по туризъм, четете в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес