Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангел Джамбазки пита къде е отговорността на организаторите на миналогодишните протести

15 август 2021, 09:31 часа • 8304 прочитания

Кадрите с полицейското насилие са показвани в съда, но интересен е въпросът защо излизат чак сега. Тези кадри е много странно да бъдат укривани, ако са показвани в съда. Toва мнение изрази евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия след кадрите с полицейското насилие от миналогодишните граждански протести.

По думите му минути преди да бъдат нападнати и бити хората под колоните на Министерски съвет, полицаите бяха нападнати с бомби, факли и павета. Къде е отговорността на хората, които бяха организатори на протестите? Как може кадрите от така нареченото полицейско насилие да бъдат укривани, щом, са пускани няколко пъти в съда и в социалните мрежи, недоумява Джамбазки. 

Според евродепутата, ако някой блъска, обижда и бие полицаите по цял ден на протестите, би било нормално да си изпуснат нервите. Противопоставянето на едната тема и неспоменаването с провокациите полицейските служители да бъдат запалени живи, да бъдат замеряни, да бъдат бити с пръчки, те също са глава на семейство и имат реакции, по мнението на Ангел Джамбазки.

По отношение на мигрантския натиск, Джамбазки посочи, че Турция няма основание да задържа мигрантите, чиято цел е да тръгнат към Европа през България. Когато ВМРО бяха в така нареченото „омразно управление", границите бяха спокойни, имаше ограда и миграцията беше нулева, отчете Джамбазки. ВМРО ще настояват да се вземат мерки и да се закрият мигрантските центрове в страната. Мигрантите не трябва да бъдат приютявани, настоя Ангел Джамбазки.

Той ще настоява на европейско ниво афганистанците да бъдат депортирани. Който е заплашван от войните в Близкия изток, да си плаща сметките, категоричен бе евродепутатът.

Мигрантската тема ще бъде тема, за да не бъде отрязана нечия глава в София, допълни Джамбазки.

Прочетете още по темата: Евродепутатът Ангел Джамбазки с въпроси към служебното правителство заради криминален инцидент с нелегални мигранти

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес