Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ананиев: Защо "Южен поток" дава заплати по 4700 лв. на човек, въпреки че не работи

17 май 2016, 20:52 часа • 2499 прочитания

Уж неработещото предприятие "Южен поток България" продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 000 лева месечно. Това написа във Facebook Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите” (ДБГ) от Реформаторския блок, по повод получени от Министерството на енергетиката чрез БЕХ отговори на негови въпроси.

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев. Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, посочва реформаторът. Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50%, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината. 

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, коментира Ананиев и напомня, че от „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и изсветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес