Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Симов: Не могат да ни обвиняват, че не съставихме кабинет

03 септември 2021, 13:00 часа • 2907 прочитания

Ние не бързаме с връщането на мандата, задържахме го достатъчно и се опитахме, направихме максималното да проведем разговори с останалите партии да създадем поле за съгласие. Нашата протегната ръка не беше приета. 

Това каза депутатът от БСП Александър Симов пред БНТ за решението на социалистите да върнат третия мандат за съставяне на правителство на 7 септември, вторник.

Според него щом партиите са отказали да подкрепят БСП, оттук нататък задържането на мандата става безсмислено. Най-късно до петък другата седмица актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, увери Симов. Парламентът работи от 21 юли и имало повече от месец законопроектите да бъдат вкарани, защото съдебна реформа не се правила от днес за утре. Сега в 12 без 1 минута някои иска да приема закони и после да се бие в гърдите, че го е направил, възмутен е Александър Симов за краткия живот на 46-о Народно събрание. 

Направихме всичко възможно да има диалог, а аз не мога през медиите да приема някои да казва какво трябва да прави БСП, ядоса се Симов. БСП не може да бъде обвинявана за това, че не е съставено правителство.

Александър Симов не може да приеме не приема в политическата кампания някои да трие мръсните си ръце в БСП. Симов е песимист за политическия диалог и пейзаж след новите предсрочни парламентарни избори.

Той е на мнение, че е по-добре да има избори 2 в 1, но ще има проблем с избирателната активност.

Според Александър Симов темата за коалиционното споразумение е неизбежна. БСП е готова да управлява в диалог с всички останали партии, без ГЕРБ и ДПС. 

БСП са готови да говорят с всички за съставяне на правителство след новите предсрочни избори, без ГЕРБ и ДПС.

В интервюто си по БНТ Александър Симов бе категоричен, че не се притеснява от създаването на нов политически проект от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Той обаче вярва, че президентът Румен Радев не би се ангажирал с подкрепата си към такъв проект точно в този момент. 

Прочетете още по темата: Александър Симов: В България има революционни обстоятелства, но революционерите са кът

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес