Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Симов: БСП не се страхува от нов политически проект

11 септември 2021, 08:56 часа • 6825 прочитания

Ние не се страхуваме от политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в сутрешния блок на БНТ. 

Той смята, че не е интрига и водене на война да се попита президентът стои ли зад такъв проект. Ние ще следим този процес и е нормално да видим дали в България не се оформя поредният политически балон и поредното чудо. Многократно съм виждал същото, обясни Симов. 

Депутатът отново нападна "Демократична България". Александър Симов е виждал много претенции от страна на ДБ и резултатът винаги е като черешовото топче от романа "Под игото". ДБ показаха с поведението си, че не искат да направят съдебна реформа и да се борят с главния прокурор Иван Гешев. ДБ предадоха своите собствени избиратели, посочи Симов. 

Той запита къде са борците, които най-много се биха в гърдите срещу Иван Гешев? Имаше много големи въпроси за съдебната реформа, днес партиите са нерешени да ги направят, посочи Александър Симов. Съдебната реформа не се прави с постове във фейсбук, пиарски акции, а с реални действия. ДБ не иска да направи съдебна реформа, защото ако утре я направят, те ще останат без тема, изтъкна Александър Симов. 

Симов коментира и критите, отправени от ДПС към държавния глава Румен Радев от снощното предаване "Панорама". Симов смята, че с тези критики, само ще се вдигне рейтингът на държавния глава.

Депутатът от БСП Ирена Анастасова коментира, че няма как да се обясни, че в 12 без 5 се опитва да се отнеме Бюрото за охрана от главния прокурор, а не може да не се стигне до реформа на спецпрокуратурата. Новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани, надява се Анастасова. Държавата се нуждае от разумно и коректно управление, подчерта тя. 

На "Позитано 20" не се притесняват от създаването на нови политически проекти. За разлика от ИТН и ИБГНИ, ДБ дори не дойдоха на разговор, но ако бяха дошли, можеха да кажат с кое не са съгласни, подчерта Анастасова. 

Александър Симов не вярва БСП да бъдат изместени от третото място в политическия живот. На същото мнение е и Ирена Анастасова, защото са оценили спокойното поведение на БСП в парламента.

Прочетете още по темата: Александър Симов: Не могат да ни обвиняват, че не съставихме кабинет

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес