Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако само читателите на Actualno.com избираха парламент: ГЕРБ води двойно на БСП*

24 март 2017, 16:10 часа • 2813 прочитания

ГЕРБ и БСП са първите две политически формации в анкетата ни, в която ви попитахме за кого ще гласувате на предстоящите избори на 26 март.

Любопитното е, че въпреки близките проценти, които социологическите агенции дават на двете партии, в нашата анкета към 16:00 часа, когато отчитаме финалните резултати, ГЕРБ води с почти двойна разлика - 38% (1070 гласа) на 19% (548 гласа) за "червените"

На трето място в нашето допитване е дясното обединение около ДСБ "Нова Република" с 15% (428 гласа). След тях в анкетата ни са Обединените патриоти, които са събрали 5% (157 гласа).

Квадратчето "Няма да гласувам" са избрали 4% от читателите ни. 4% получава и партията на бившия правосъден министър Христо Иванов - "Да, България".

Партията на Веселин Марешки - ВОЛЯ, има 2% и е малко зад ДПС, която също е с 2%.

В анкетата ни е читателите ни подкрепят глас за друга партия или коалиция (1% - 53 гласа), което е по-предно класирана опция от АБВ - Движение 21 и Реформаторски блок - Глас народен, които имат еднакъв брой гласове - 45 (1%).

На последно място е новата партия на бившия лидер на ДПС Лютви Местан - ДОСТ, с едва 35 гласа.

* Actualno.com по никакъв начин не претендира, че анкетата е представителна т.е. допитването е НЕПРЕДСТАВИТЕЛНО! Анкетата дава информация единствено за нагласите сред читателите на сайта. Анкетата няма външно финансиране.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес