Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агент Николай оправдава "Хасковогейт": Борисов прави жестове на комунистите, те го нападат

05 октомври 2017, 09:18 часа • 4124 прочитания

Има много по-близки роднини – например по права линия, братя, сестри, синове, дъщери, бащи, майки. Така депутатът от ГЕРБ, бивш конституционен съдия и сътрудник на ДС с псевдоним "агент Николай" Георги Марков коментира скандала „Хасковогейт”.

Моето уважение към Борисов, но няма да хвърлим Делян Добрев на кучетата - ГЕРБ има много "борисовки" и затова печели избори, хвърли силни думи депутатът, според когото Борисов няма как да влияе на депутатите и си имал "достатъчно на главата", да се оправя с "меркели и макрони".

Марков обясни пред Нова телевизия, че България била единствената държава в Европа, където семействата на комунистическата номенклатура били все „на високо” за 75 години. И изброи – Сергей Станишев, Ирина Бокова, Борис Велчев и т.н., които много уважавал. Тези хора са доказани професионалисти, защо братовчедът на Делян Добрев също да няма качества, попита Марков. И добави – няма проблем едни и същи комунистически фамилии да ги дондуркаме 75 години, Бойко да им прави жестове, а те да му отвръщат така – не е честно.

Като пример за честността в ГЕРБ Марков посочи назначението на Мая Манолова за омбудсман, след като тя била острие в Костинбродската афера, както и назначението на сина на Петър Танчев – проф. Евгени Танчев, за генерален адвокат в Европейския съд. Прекален светец и на БСП не е враг, перефразира Марков.

Не е проблем на Делян Добрев, че в Хасково не е имало конкурси за назначение. Той ги е предложил, не е негов проблем, че са назначени, беше тезата на Марков. Не може млад и надежден политик на 38-39 години да бъде хвърлян на кучетата. ГЕРБ е спечелил изборите, ще слага хора, на които има доверие, каза бившият конституционен съдия.

За финал Георги Марков обяви, че България има достатъчно антикорупционни органи. Като направи Агенция за корупцията, трябва да направим и агенция, която да я следи, каза той, обръщайки се към президента Румен Радев. Конституцията не пречи на антикорупционните органи сега да си връщат работата, подчерта той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес