Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АБВ сезира ЕК заради институционална атака срещу телевизия „Евроком“

19 октомври 2020, 18:24 часа • 5150 прочитания

ПП АБВ изпрати писмо до Вера Юрова, европейски комисар с ресор „Ценности и прозрачност“, за случай с телевизия „Евроком“, в който НАП и ДАНС извършват проверка на медията по сигнал до прокуратурата.Това съобщиха от пресцентъра на партията.

За целта от страна на двете институции е била изискана информация от телевизията, която така или иначе е публично достъпна – рекламодателите и медиапланирането на излъчванията, по-специално на три конкретни предавания с подчертано аналитичен характер.

В текста на писмото се изразява тревога и се подчертава тревожната практика на погазва не на свободата на словото в България.

„Една от малкото свободни телевизии, а именно „Евроком – Национална кабелна телевизия“ ООД е подложена на натиск и сплашване от страна на няколко държавни институции", се посочва в писмото.

За това мероприятие са ангажирани Национална агенция за приходите и Държавна агенция „Национална сигурност“. Органът, който трябва да се грижи за сигурността на държавата, да се бори с тероризма, в този момент се занимава с една частна телевизия/юридическо лице!“, алармират от АБВ.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес