Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АБВ не се трогна от решението на Пленума на БСП

01 февруари 2014, 18:00 часа • 29380 прочитания

Ние отдавна сме свалили доверието си от ръководството на "Позитано" 20, така че изпреварващо сме решили този въпрос и сме дали своя отговор. Това се казва в позиция на АБВ, с която се дава отговор на Националния съвет на БСП за решението му днес да снеме доверието си от 13 членове на партията, които са свързани с алтернативната листата за изборите за Европейския парламент.

От АБВ заявяват още, че недоверието им към ръководството на партията се дължи на няколко основни причини. "Ръководството предаде нашите ангажименти към избирателите, подмени с действията си техният вот и превърна социалистическата партия в изпълнител на решения, които се вземат другаде, като така я постави в тежка зависимост. Нашият стремеж е не да получим доверие от Сергей Станишев и екипа му, а от гражданите на България", се казва в позицията на АБВ, публикувана на Facebook страницата им.

БСП отне правата за заемане на партийни длъжности, членството на ръководни органи на партията и правото да се кандидатират за такива в срок от една година на: Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Георги Първанов, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Румен Петков, Светлин Николов, Трифон Митев.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес