Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1,5 милиона лева отиват за пътуванията на депутатите

18 юли 2016, 15:14 часа • 720 прочитания

Народното събрание ще даде почти 1,5 млн. лв. за служебните пътувания на депутатите и служителите си. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

В заданието е посочено, че инситуцията иска да осигури самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на народните представители и служители на Народното събрание.

Наскоро стана ясно, че парламентът ще даде и 180 хил. лв. за ремонт на банки и претапициране на столове в сградата си. Странното в случая е, че се готви ремонт на сградата, от която народните представители предстои да се изнесат. Срещу 25 милиона лева ще им бъде построена нова пленарна зала в бившия Партиен дом. Идеята е тя да отвори врати за следващото, 44-то Народно събрание.

Преустройството ще включва изграждането на стъклен купол над пленарната зала, амфитеатрален под, нови земетръсни пояси, както и цялостна интеграция с всички околни зони, подходи и връзки в структурата на сградата на Народното събрание. За постигане на целите ще се изгради ново крило на сградата във вътрешния двор.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес