Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За втори път: В Община Родопи не могат да си изберат председател на съвета

21 юни 2016, 15:16 часа • 398 прочитания

Общинските съветници на Родопи не успяха за втори път да изберат нов председател на местния парламент.

С 11 гласа „за“ и 11 „против“ единствената точка в дневния ред на заседанието не беше приета след като преди две сесии мандата на Павел Гимишев беше прекратен предсрочно, информира "Дарик нюз".

Имената на поне 6-ма съветници се спрягат за поста, разбра още Дарик. Това са самият Гимишев, Васил Гюрдиев от групата на ФОРОР, Ренгинар Мустафова от АБВ, София Калинова и Ваня Хаджийска от ГЕРБ и един от бившите председатели Георги Цанков.

Засега все още не е ясно кога изборът на нов председател ще бъде вкаран за гласуване отново.

Припомням, че в основата на конфликта е общинското дружество „Спектър ЕАД“, което ескплоатира депото за неопасни строителни отпадъци в землището на с. Първенец – собственост на община Родопи. На предишно заседание мнозинството тогава на ОбС в лицето на ГЕРБ, Обединени земеделци, Народен съюз с Павел Гимишев и ДПС взимат решение да освободят Васил Несторов - член на борда на дружеството.

„Настоящото управление на общината иска преобразуване на дружеството в общинско предприятие. По този начин правомощията по отношение на „Спектър ЕАД“ ще преминат изцяло в ръцете на кмета Пламен Спасов, а ние не сме съгласни с това“, заяви за Дарик Васил Гюрдиев - един от вносителите на предложението за оставката на Гимишев.

Самият Павел Гимишев обяви, че не е съгласен с упреците срещу него и ги нарече „голи приказки и обвинения“.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес