Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив ще се проведат безплатни прегледи

21 октомври 2014, 11:50 часа • 14051 прочитания

Безплатни изследвания за диабет, хепатит В и хепатит С ще се правят по време на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2014". Тя започва утре и ще продължи до 25 октомври в пловдивския панаир.

Измерванията на кръвна захар и други показатели са част от Дните на диабета, които организира Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Желаещите могат да се тестват всеки ден на щанда на асоциацията в палата 11.

На 23 и 24 октомври ще има дискусии по темите за диабета, оказване на първа помощ, спорт и хранене, затлъстяването при децата като предпоставка за отключване на захарна болест.

Безплатни скринингови изследвания за хепатит В и С ще се извършват всеки ден от 11 до 16 часа в мобилен кабинет пред палата 11. Резултатите ще се дават до 10 минути, информират от изложебения център.

Междувременно от днес до 21 ноември ще се провеждат безплатни профилактични прегледи на щитовидната жлеза в няколко града, включително и Пловдив.

Инициативата е насочена към хората, които не са диагностицирани до момента или попадат в рисковата група за развитие на заболявания на щитовидната жлеза, информира Радио Пловдив.

Безплатните ехографски изследвания ще се провеждат само след предварително записване на горещата телефонна линия 0700 10 515. Организатори на безплатните прегледи са Националната пациентска организация с подкрепата на над 13 специалисти ендокринолози.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес